Řízení znalostí pracovníků věkové skupiny 50+ = Knowledge managament of workers ages 50+ : disertační práce

Tématem disertační práce je řízení znalostí pracovníků věkové skupiny 50+. Cílem práce je navrhnout specifické nástroje řízení znalostí, jako součást personálního řízení pracovníků věkové skupiny 50+, zaměřené na uchování, zhodnocení a rozvoj lidského kapitálu organizace. V rámci naplnění tohoto cíl...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Pejřová, Ivana, 1986- (Dissertant)
Other Authors: Gregar, Aleš, 1945- (Thesis advisor)
Format: Manuscript
Language: Czech
Published: Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2016
Series: Doctoral thesis summary
Subjects:
Physical Description: 150 stran : ilustrace ; 25 cm

Cover

Description
Summary: Tématem disertační práce je řízení znalostí pracovníků věkové skupiny 50+. Cílem práce je navrhnout specifické nástroje řízení znalostí, jako součást personálního řízení pracovníků věkové skupiny 50+, zaměřené na uchování, zhodnocení a rozvoj lidského kapitálu organizace. V rámci naplnění tohoto cíle je specifikován vztah mezi řízením znalostí a řízením lidských zdrojů, jsou identifikováni pracovníci věkové skupiny 50+ jako nositelé klíčových znalostí a dovedností organizace (lidského kapitálu), a jsou navržena specifická opatření v oblasti organizace práce, motivace a rozvoje kvalifikace zaměřené na uchování, zhodnocení a rozvoj lidského kapitálu organizace. V úvodu autorka uvádí důvody volby daného tématu. V následující kapitole charakterizuje současný stav teoretického poznání řešené problematiky, stanovuje teoretická východiska práce, vztahový rámec tématu a metodologický postup zpracování práce.
V rámci třetí kapitoly autorka definuje cíle, výzkumné otázky a hypotézy práce. Ve čtvrté kapitole uvádí metodologii zpracování práce a projekt výzkumu. Pátá kapitola je věnována analýze dat včetně ověření platnosti stanovených hypotéz. Navazuje šestá kapitola s interpretací a diskusí výsledků, včetně uvedení limitů výzkumných zjištění. V závěrečné kapitole autorka uvádí přínosy disertační práce v rovině teoretické i praktické, a poukazuje na další možné pokračování výzkumné práce.
Item Description: "Studijní program Ekonomika a management, studijní obor 6208V038 Management a ekonomika"
Bibliography: Obsahuje bibliografii